Kan du lide at arbejde med mennesker? Vil du gerne udvikle dine kompetencer til at rådgive og behandle andre i forbindelse med fx parforholdsproblemer, angst og depression og sexologiske vanskeligheder?

Jeg tilbyder undervisning i:

Affektfokuseret Par- og Sexterapi

Affektfokuseret Par- og Sexterapi er en 4-årig psykoterapeutuddannelse. Uddannelsen kombinerer parterapi og sexologi, og denne kombination er meget givende, da problemer i parforholdet og i sexlivet ofte hænger sammen.

Affektfokuseret Par- og Sexterapi er tilrettelagt, så du kan studere sideløbende med et arbejde. Den tager udgangspunkt i forskningsbaseret viden og er evalueret og godkendt. Det vil sige, at du kan søge om optagelse i Dansk Psykoterapeutuddannelse.

Da uddannelsen også overholder NACS-kriterierne for sexologiske uddannelser, har du også mulighed for at søge om autorisation som specialist i klinisk sexologi.

Uddannelsen foregår på Parterapeutisk Institut. Læs mere her: Affektfokuseret Par- og Sexterapi på Parterapeutisk Institut

Sexologisk counselling

Når du arbejder med sexologisk counselling, er det din opgave at rådgive mennesker med fysiske og psykiske seksuelle problemer ved at opbygge klienternes ressourcer og bygge videre på de styrker, de har. Du lærer at afklare problemets karakter, afdække klienternes behov og tage stilling til behandlingsforløbet.

Uddannelsen varer tre år på deltid og opfylder de krav, som NACS (Nordic Association for Clinical Sexology) stiller til sexologiske uddannelser. Det giver dig mulighed for at søge om autorisation som specialist i klinisk sexologi.

Uddannelsen foregår på Parterapeutisk Institut. Læs mere her: Sexologisk counselling på Parterapeutisk Institut

Skræddersyede kurser i klinisk sexologi

Er I en gruppe af medarbejdere, som alle arbejder inden for feltet sexologi, kan jeg sammensætte et skræddersyet kursus, som passer netop til det behov, som I har.

Det kan fx være, at I er pædagoger, lærere, sundhedsplejerskere eller sygeplejerskere. Med et skræddersyet kursus i klinisk sexologi kan I blive opdateret med den seneste viden om sexologi. I kan også arbejde med metoder til at sætte emnet seksualitet på dagsordenen i mødet med patienter eller borgere, som har brug for rådgivning om seksuel sundhed.

Fordelen ved at tage på kursus sammen er, at I får en fælles læringsoplevelse, som gør det nemmere at integrere jeres nye viden i praksis.


Ved at tage en uddannelse hos mig eller deltage i mine kurser opnår du et solidt fagligt fundament til at arbejde professionelt med at fremme seksuel sundhed. Du kan også lære at arbejde terapeutisk med dine klienters psykologiske vanskeligheder.


Mere information

Du kan læse mere om uddannelserne på Parterapeutisk Institut. Du er også velkommen til at kontakte mig på psykolog@ingerbugge.dk.