Undervisning

Kan du lide at arbejde med mennesker? Vil du gerne udvikle dine kompetencer til at rådgive og behandle andre i forbindelse med fx:

  • Parforholdsproblemer og livskriser
  • Psykiske vanskeligheder som fx angst og depression
  • Seksualitet og seksuelle problemer

Ved at tage en uddannelse hos mig eller deltage i mine kurser opnår du et solidt fagligt fundament til at arbejde professionelt med at fremme seksuel sundhed. Du kan også lære at arbejde terapeutisk med dine klienters psykologiske vanskeligheder.

Affektfokuseret Par- og Sexterapi

Har du lyst til at arbejde med par, parforholdsproblemer og sexologiske problemstillinger?

På mit uddannelsesinstitut Parterapeutisk Institut kan du læse til psykoterapeut med specialet Affektfokuseret Par- og Sexterapi.

Parterapeutisk Institut er det eneste sted i Norden, du kan tage en psykoterapeutuddannelse, som kombinerer parterapi og sexologi. Denne kombination er meget givende, da problemer i parforholdet og i sexlivet ofte hænger sammen.

Affektfokuseret Par- og Sexterapi varer 4 år og er baseret på forskningsbaseret viden. Uddannelsen er også officielt evalueret og godkendt. Det vil sige, at du kan søge om optagelse i Dansk Psykoterapeutuddannelse.

Da uddannelsen også overholder NACS-kriterierne for sexologiske uddannelser, har du også mulighed for at søge om autorisation som specialist i klinisk sexologi.

Du kan læse mere uddannelsen på Parterapeutisk Instituts hjemmeside: Parterapeutisk Institut

Sexologisk rådgivning

Sexologisk rådgivning er en 3-årig deltidsuddannelse og foregår på mit uddannelsescenter Sexologiuddannelse DK. Den er tilrettelagt, så du kan studere sideløbende med et fuldtidsarbejde.

Som sexologisk rådgiver er det din opgave at rådgive mennesker med fysiske og psykiske seksuelle problemer ved at opbygge klienternes ressourcer og bygge videre på de styrker, de har. Du lærer at afklare problemets karakter, afdække klienternes behov og tage stilling til behandlingsforløbet.

Ved at tage en uddannelse i sexologisk rådgivning på mit uddannelsescenter har du mulighed for at søge om autorisation som specialist. Uddannelsen opfylder nemlig de kriterier, som NACS stiller til sexologiske uddannelser.

Du har også mulighed for at søge om medlemskab af Dansk Forening for Klinisk Sexologi (DACS).

Læs mere her: Sexologisk rådgivning

Skræddersyede kurser i klinisk sexologi

Er I en gruppe af medarbejdere, som alle arbejder inden for feltet sexologi, kan jeg sammensætte et skræddersyet kursus, som passer netop til det behov, som I har.

Det kan fx være, at I er pædagoger, lærere, sundhedsplejerskere eller sygeplejerskere. Med et skræddersyet kursus i klinisk sexologi kan I blive opdateret med den seneste viden om sexologi. I kan også arbejde med metoder til at sætte emnet seksualitet på dagsordenen i mødet med patienter eller borgere, som har brug for rådgivning om seksuel sundhed.

Fordelen ved at tage på kursus sammen er, at I får en fælles læringsoplevelse, som gør det nemmere at integrere jeres nye viden i praksis.

Træningsgrupper i klinisk sexologi

Har du teoretisk viden om sexologi, men har brug for klinisk erfaring?

Det er vigtigt at kunne tale om seksualitet og seksuel sundhed på en professionel og saglig måde. Men det er også et emne, som stadig er meget tabubelagt. Fordomme, angst og modstand – både hos dig selv og den, du taler med – kan gøre det svært at indlede en snak om fx seksuelle vanskeligheder.

Ved at deltage i en træningsgruppe i klinisk sexologi lærer du at anvende metoder og teknikker til at sætte seksuel sundhed på dagsordenen. Du får mulighed for at træne metoderne og teknikkerne sammen med professionelle skuespillere, som agerer som dine klienter. Du får også supervision på dine egne cases.

Kurser i klinik sexologi foregår på mit kursuscenter Sexologiuddannelse DK. Læs mere på sexologiuddannelse.dk.