Min metode - ISTDP

Psykolog Inger Bugge

MIN METODE - ISTDP

ISTDP står for Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy - på dansk intensiv dynamisk korttidsterapi.

 

I ISTDP er der fokus på følelser. De giver os vigtig information om, hvordan vi skal agere i forskellige situationer og forholde os til andre mennesker.

 

Dog kan adgangen til vores følelser være blokeret. Det kan fx skyldes, at vi har haft dårlige oplevelser med at vise vores følelser, og derfor undgår vi dem ubevidst ved at bruge forsvarsmekanismer. Men det kan give os problemer som fx angst, nedtrykthed og konflikter i forhold til andre mennesker.

ISTDP I TERAPI OG I UNDERVISNING

I terapien arbejder psykologen fokuseret på at "bryde gennem" forsvarsmekanismerne, så klienten får adgang til de blokerede følelser. Når det sker, bliver det muligt at bearbejde dem, og klienten erfarer, at følelserne kan anvendes på en positiv måde. Man kan sige, at psykologen hjælper klienten med at udvikle sin evne til at håndtere vanskelige følelsesmæssige situationer.

 

Det er dermed også den måde, jeg arbejder på i den terapi, jeg tilbyder både individuelt og til par.

 

Fordi jeg selv har gode erfaringer med ISTDP, er det den metode, jeg underviser mine kursister og studerende i. Tager du et kursus eller en uddannelse hos mig, lærer du dermed, hvordan du kan arbejde målrettet og fokuseret med dine klienters følelser for derigennem at hjælpe dem med at bearbejde dem på en hensigtsmæssig måde. ISTDP er kompliceret, så du bliver trænet grundigt med udgangspunkt i konkrete cases, hvor professionelle skuespillere agerer dine klienter.

FORDELENE VED ISTDP

Der er blevet forsket meget i ISTDP. Internationale undersøgelser har vist, at man ved at anvende ISTDP som metode kan opnå særdeles gode resultater. Bl.a. har forskningen vist, at ISTDP:

 

  • Lindrer symptomer som fx angst og depression og forbedrer sociale relationer
  • Reducerer udgifter til medicin og tabt arbejdsfortjeneste
  • Har betydelig effekt ved forskellige helbredsmæssige tilstande som fx kronisk hovedpine og nedsat immunforsvar
  • Virker selv ved komplekse problemstillinger og efter blot få ugers behandling

MIN BAGGRUND

Jeg er uddannet psykolog (cand. psych.) med autorisation, psykoterapeut og specialist i klinisk sexologi. Jeg har erfaring med behandling af fx angst og depression samt parterapi.

TERAPI

I min praksis i Sorø tilbyder jeg både individuel terapi og parterapi. Jeg kan bl.a. hjælpe i forbindelse med samlivsproblemer og psykiske lidelser som angst og depression.

UNDERVISNING

Jeg underviser i psykoterapi og klinisk sexologi på både kortere kursusforløb og længere uddannelser, herunder Sexologisk rådgivning og Affektfokuseret Par- og Sexterapi.

Psykolog Inger Bugge ApS

Storgade 34 B

4180 Sorø

Telefon: + 45 42 44 47 58

Mail: psykolog@ingerbugge.dk

CVR-nummer: 33774443

EAN-nummer: 5790001386139

Handelsbanken: 6500 0002016536

Medlem af:

Dansk Psykologiforening

Dansk Forening for Klinisk Sexologi

Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser